Μ.Μ., «Γιν Γιανγκ»

Μετά από δεκαέξι ολόκληρα χρόνια στον ΟΤΕ και με την οριστική αποχώρησή της από αυτόν, αποφάσισε να ξαναρχίσει να συντάσσει κανένα κανονικό κείμενο. Πριν χαθεί στα υπηρεσιακά σημειώματα, τραβιόταν με την διαφήμιση. Επίσης συνεργαζόταν με γυναικεία περιοδικά. Πιο πριν ακόμη, έκανε όλες τις δουλειές που μπορεί να φανταστεί άνθρωπος, από κούριερ έως κουκλοπαίχτρια. Έκανε κι ένα πέρασμα από συνεργεία μοτοσυκλέτας. Ζει στην επαρχία, δίπλα στη θάλασσα.
Επικοινωνία: yin.yangst58@gmail.com

Χαράλαμπος Μαγουλάς, «Περί Έρωτος»

Ο Χαράλαμπος Μαγουλάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία στην Αθήνα και Επιστήμες Γλώσσας στη Γαλλία. Έχει εκδόσει τη συλλογή χαϊκού με τίτλο Ψυχιατρικές σημειώσεις: περίπτωση δ. δ. (Εκδ. Εξάρχεια, 2013) και το μυθιστόρημα Ο Πίνακας και ο Καθρέφτης (Εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 2014).

Ανώνυμη, «Έρωτας, ένα πεδίο μάχης»

Σήμερα ζω, κυκλοφορώ και υπάρχω, ως ανώνυμη ανάμεσα σε άλλα εκατομμύρια ανώνυμους αυτής της πόλης, νιώθοντας πραγματικά ευλογημένη, για όλους εκείνους τους άντρες που μοιραστήκαμε μαζί κάποιες αληθινές στιγμές. Για όλους εκείνους, που κάποια στιγμή οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν και γνωριστήκαμε με τα ονοματεπώνυμά μας. Τους οφείλω πολλά και τους στέλνω την ευγνωμοσύνη μου, έστω και ανώνυμα, γνωρίζοντας ότι με κάποιο τρόπο, εκείνοι θα την εισπράξουν. Με βοήθησαν να γνωρίσω καλύτερα, πλευρές του εαυτού μου που αλλιώς δεν θα είχα καν φανταστεί ότι υπάρχουν. Με δίδαξαν πολλά κι ο καθένας τους με το δικό του τρόπο. Άλλοτε αυτή η διδασκαλία ήταν εύκολη κι άλλες φορές πάλι, χρειάστηκα πραγματικά «φροντιστηριακά» μαθήματα για να τους προφτάσω. Άλλοτε έμαθα να πατώ γκάζι μαζί τους στη ζωή κι άλλες πάλι, πώς να χαμηλώνω ταχύτητες, ώστε να προλαβαίνω να απολαμβάνω τις στιγμές. Τώρα πια, μπορώ και περπατώ ελεύθερη στους δρόμους αυτής της όμορφης άσχημης πόλης, ακούγοντας μουσική μέσα από τα ακουστικά μου και εξακολουθώντας να την ονειρεύομαι όμορφη και ερωτική, όπως της αξίζει.

Ιωνάθαν Δημητριάδης, «Βάστα γερά, ο έρωτας κλονίζει»

Νεαρός αναζητητής και λάτρης της ελευθερίας της έκφρασης. Έντονα προβληματισμένος σε ό,τι αφορά τις ανθρώπινες ερωτικές σχέσεις. Στόχος του η διαρκής αυτοβελτίωση.

Κουφοπούλου Πηνελόπη, «Hotel Alma – ένας παιδαγωγικός έρωτας»

Η Κουφοπούλου Πηνελόπη είναι φιλόλογος και διδάκτωρ πολιτικής επιστήμης και ιστορίας. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο του Πειραιά, όπου «εμψυχώνει» μαθητικό όμιλο δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής. Ασχολείται με τη λογοτεχνική κριτική και κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο τύπο (Ελευθεροτυπία, Εποχή).

Nίκος Hλιόπουλος, «Ας επινοήσουμε ξανά τον έρωτα»

Μετά δεκατέσσερα χρόνια πολιτικής στράτευσης στην Ελλάδα (1972-1986), ο Νίκος Ηλιόπουλος ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στη δημιουργία μιας επίκαιρης πολιτικής σκέψης και πράξης. Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία Νέοι δρόμοι για τη δημοκρατική πολιτική σκέψη, Θεμέλιο, Αθήνα 2005, Άλλες στάσεις ζωής, Νησίδες, Θεσσαλονίκη 2013, Προς μια αυτόνομη κοινωνία, Νησίδες, 2015.

Λ.Λ., «De Profundis»

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός που περιστασιακά γράφει κείμενα για την ψυχή του.

Πέτρος Μποτέας, «Ερωτική Μέθεξη»

Eίμαι. Tώρα. Ένα διαρκώς γίγνεσθαι, χωρίς ανάγκη ορισμού-περιορισμού του ποιος είμαι και τι έχω κάνει. Η διαδρομή μου πλούσια σε εμπειρίες και η οποιαδήποτε εστίαση σε κάποια «σημαντικά», θα αδικούσε τα «ασήμαντα», που ίσως και να μην τα ξέρω και μπορεί να έχουν συμβάλει περισσότερο σε αυτό που είμαι τώρα. Ευχαριστώ τους γονείς μου για το δώρο που μου έχουν κάνει. Έτσι μπορώ και απολαμβάνω τη ζωή με τις γεννήσεις και τις αναγεννήσεις που μου προσφέρει.
Επικοινωνία: peros2015@outlook.com

Prem Amodini, «Η μύηση της Ηλέκτρας»

Είναι Σκορπιός με ωροσκόπο Υδροχόο, σελήνη στoυς Ιχθείς και Άρη στον Τοξότη. Έχει την τάση να μετατρέπει τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι της σε επάγγελμα. Η φράση «Ζορμπάς ο Βούδας» είναι σαν T-shirt σε ΧΧΧL μέγεθος όπου χωράει άνετα. Πιστεύει στο κατά Παζολίνι ευαγγέλιο: «ό,τι είναι πολιτικό είναι και προσωπικό και ό,τι είναι προσωπικό είναι και πολιτικό». Το να είναι Γυναίκα σ’ αυτή την ζωή, είναι το πιο βαθύ και απολαυστικό Μυστήριο!

Σπύρος Ψ., «Έρ@ς και Ψυχ@, εκ βαθέων»

Ο Σπύρος Ψ. γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Την πρώτη επαφή του με την τέχνη την είχε σε μικρή ηλικία. Ποτέ όμως μέχρι σήμερα δεν είχε τολμήσει να αναμετρηθεί με τη θεατρική γραφή, παρά την πολυετή του εμπειρία στο αντικείμενο, διότι η βιογραφικό-επιστημονική δραστηριότητα προείχε. Ειδικότερα το «Έρ@ς και Ψυχ@» είναι ένα σχόλιο στην ψυχανάλυση, στην ερωτική λογοτεχνία μεγάλων λογοτεχνών του παρελθόντος αλλά και στην ψυχιατρικοποίηση της ομόφυλης ερωτικής έλξης και των συναφών σχέσεων, που παρά τις διεθνείς κοινωνικές αλλά κι επιστημονικές εξελίξεις, στη χώρα μας δεν έχουν ακόμη πλήρως αποστιγματιστεί.

Λίζα Αστερίου, «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία…»

Η Λίζα Αστερίου σπούδασε ψυχολογία και φιλολογία. Δραστηριοποιείται στην αντικαπιταλιστική αριστερά, καθώς και στο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό και το πολύχρωμο κίνημα. Αρθρογραφεί και συντονίζει την ομάδα «Ανοιχτές
Σχέσεις».

Ιστολόγιο: polysyntrofikotita. wordpress.com,
Facebook: http://www.facebook.com/lisa.asteriou

Ιωάννα Πολυδώρου, «Προσεγγίζοντας κάπως κάποια ανεξήγητα, κάποια δυσεπίλυτα»

Οι άξιες πράξεις μου δεν πέρασαν ποτέ τα τείχη της ανώνυμης ζωής μου. Ωστόσο όχι χωρίς προσπάθειες, κόπους και ενσυνείδηση πορεύομαι κι εγώ τον δρόμο μου. Και αξιώνομαι να αισθάνομαι βαθύτατη συγκίνηση, δέος και ευγνωμοσύνη για όλους εκείνους που ο βίος τους επηρέασε διαχρονικά και ευεργετικά στην ποικιλότροπα ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των άλλων ανθρώπων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s